Tolken voor de gemeente Arnhem
In april wed ik gevraagd te tolken voor een Chinese delegatie uit de zusterstad van Arnhem, de stad Wuhan. De leden van deze delegatie werkten voor hun Chinese bedrijf in Duitsland. Met de gemeente werden de mogelijkheden van transport per trein en binnenvaart tussen China en Nederland. Een aantal bedrijven waaronder A.S. Watson (Kruidvat) en de afvalverwerking, verzorgden een uitgebreide rondleiding waardoor de leden van de delegatie een goede indruk van de logistieke processen kregen. De dag werd afgesloten met een informeel diner om een goede basis te vormen voor de resterende dagen van het verblijf van de delegatie.

Tolken voor de Chinese ambassade
In mei tolkte ik tijdens een bijeenkomst van de Vereniging Nederland-China voor de heer Yang Xiaolong, directeur van de Culturele Afdeling van de Ambassade van de Volksrepubliek China (zie hierover mijn eerdere blog).

Tolken voor de rechtbank
In deze periode tolkte ik ook verschillende malen voor de rechtbank, zowel in het stafrecht als in het civiele recht.

Tolken voor de notaris
Een Nederlandse familie van wie de oom in Canada was overleden vroeg mijn assistentie bij het gesprek met de notaris voor het afwikkelen van de erfenis.

tolken

Vertalen
Ook deze maanden was ik weer druk in de weer met be√ędigde en niet-be√ędigde vertalingen, waaronder een gemeentelijke vaststellingsovereenkomst, een aantal vertalingen voor het openbaar ministerie en een flyer voor zomercursussen in China.

China-bijeenkomsten
In maart organiseerde de China Business Lounge haar bijeenkomst met als gastspreker Guido Roncken van VMI, die een interessante lezing gaf over zakendoen op basis van vertrouwen. www.chinabusinesslounge.com

Aanwezig bij
Drs. Mariska Stevens organiseerde in samenwerking met HIL Lawyers and Advisers in mei een bijeenkomst over good co(o)peration in China. De vraagstelling nodigde uit tot diepgaande discussies.
http://www.crossroadculture.com/

CEIBS (China Europe International Business School) organiseerde een boekpresentatie in het hoofdgebouw van Philips rond het thema innovatie in China.
http://en.ceibs.edu/